In deze serie mini-blogs: liefde voor fietsen, door de fietser. Eén ding is zeker, wij Nederlanders houden van fietsen en we doen dit massaal. Maar wat maakt fietsen nu voor jou zo leuk? Dat is de vraag die we elke week aan jou, de Hollandse Wielerheld, stellen!

 Onze kopman voor deze week: Chris.

 “Op dit moment ben ik al een tijdje geblesseerd, dus ik heb deze zomer niet veel kunnen fietsen. Het lekkerste aan wielrennen in de zomer vind ik het gevoel van vrijheid. Met mijn racefiets ben ik vrij om te gaan en staan waar ik wil. Ik woon in Amsterdam, daar is het druk en hectisch. Als ik dan op mijn racefiets stap, dan trek ik alle kanten op, de natuur in.

Het leukste vind ik een wielertocht met mijn vrienden. Elkaar een beetje uitdagen maar vooral ook helpen als het zwaar wordt. We houden allemaal van een feestje. Als we op zondagochtend/middag een mooie tocht gaan maken, dan heeft er altijd iemand wel last van de avond ervoor. Maar we slepen elkaar er steeds weer doorheen. Tussendoor stoppen we vaak bij een terrasje om even uit te puffen en bij te praten met een lekkere kop koffie. Later op de dag een welverdiend koud biertje. In het zonnetje natuurlijk, als het Hollandse weer een beetje mee zit. Dit is voor mij de perfecte zomerse ‘fiets’ zondag!

Oh ja, misschien nog wel het spannendste van de tocht. We eindigen de tocht traditiegetrouw met een laatste ‘plaatsnaambord’ sprint als we bijna aankomen in Amsterdam”.

Vertel ons wat jouw leukste fietservaring is.