Als deelnemer aan de Oranje Peloton Tocht ben je een echte liefhebber en dus gewend om langer in het zadel te zitten. Dan merk jij als het goed is ook of de kleding die je gebruikt een beetje lekker zit. Naast de pasvorm en functionaliteit is het natuurlijk ook leuk om er lekker sportief uit te zien. Het aanbod van kwalitatief goede en betaalbare fietskleding is best groot. Er is dus keuze genoeg.

Zelf hou ik van een outfitje dat lekker strak zit. Natuurlijk ben ik dat ook gewend vanuit mijn sportcarrière. Toen ging het natuurlijk om het leveren van een topprestatie, maar sporten met kleding die te ruim zit is gewoon niet prettig. Zeker niet als er een beetje wind staat.

Een goede fietsbroek is natuurlijk helemaal belangrijk. Voor sommige deelnemers aan de kortste afstand komt het gebruik van een short met zeem misschien wat overdreven over, maar een betere remedie tegen zadelpijn is er niet. Zorg er wel voor dat jij de nieuwe fietsbroek voor onze tocht vanaf Soestdijk wel een aantal keer hebt uitgeprobeerd om te wennen.

Succes! – Leontien