Staatsloterij ondersteunt fietsend Nederland met ‘Oranje Peloton’

De Nederlandse Staatsloterij ondersteunt de komende jaren onder de naam ‘Oranje Peloton’ actief fietsen in Nederland. Doel van de loterij is om met Oranje Peloton bestaande toertochten en fietsevenementen leuker te maken en nieuwe evenementen te organiseren.

Vertrouwde naam
Oranje Peloton moet de komende jaren een vertrouwde naam worden in de Nederlandse wielersport en vooral voor het recreatieve, actieve fietsen. Arjan van ’t Veer, directeur Corporate Affairs van de Nederlandse Staatsloterij en verantwoordelijk voor dit initiatief, legt uit: “De Nederlandse Staatsloterij heeft de ambitie Nederland gelukkiger en gezonder te maken door sport en spel. Staatsloterij voelt zich sowieso verbonden met sport in het algemeen, en fietsen heeft daar een heel voorname plaats in. Ook vanwege het typisch Hollandse karakter. Omdat miljoenen Nederlanders regelmatig met plezier op de fiets stappen, omarmen we ook deze sport. We hopen dat veel van de actieve Nederlandse fietsers zich zullen aansluiten bij ons Oranje Peloton.”

Leontien Zijlaard–van Moorsel
Oud-topwielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel is het gezicht van Oranje Peloton. “Het idee achter Oranje Peloton is het plezier in het fietsen en het in de buitenlucht werken aan je gezondheid. Ik geloof heilig in de kracht van fietsen en zie net als de Staatsloterij enorme kansen om het fietsen in Nederland nóg leuker te maken. Oranje Peloton organiseert elk jaar bijvoorbeeld zijn eigen toertocht en heeft al het eerste NK Waterfietsen georganiseerd.”

Wielerploeg
Om de fietsbeweging zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen is gekozen voor een samenwerking met de Nederlandse professionele wielerploeg Team Roompot, die wordt geleid door oud-vedetten als Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel. De talenten in deze 100% Nederlandse ploeg dragen op hun shirts het logo van Oranje Peloton. Daarnaast heeft het team een rol binnen de fietsbeweging en is het mogelijk om met de ploeg te fietsen tijdens de jaarlijkse Oranje Peloton Tocht.