WINNAARS STARTNUMMERLOTERIJ
VIP-dag TeamRNL: #413 / Roompot vakantie: #657 / Set teamkleding 36 Cycling: #744 / Ekoi Corsa Light teamhelm: #1307 / Ekoi brilset: #1059 / NatuSport-pakket: #529, #1455, #330, #1601, #963 / Nederlandse Loterij-pakket: #411, #394, #1037, #264, #767, #106. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Oranje Peloton

Fiets mee met Leontien van Moorsel, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel, Pim Ligthart, Pieter Weening en alle Nederlandse talenten van Roompot – Nederlandse Loterij.

Koninklijke tocht

Met Start/Finish in de voortuin van Paleis Soestdijk en 3 nieuwe routes (65 / 120 / 165 km) over Utrechtse Heuvelrug en Veluwe - incl. beklimming Amerongse Berg en Italiaanseweg!

Live WK kijken

Steun onze landgenoten in hun strijd om de regenboogtrui en kijk na afloop van de tocht naar de ontknoping van de wegwedstrijd voor de mannen. Op groot scherm met live commentaar van Team RNL.

Gratis armwarmers

Onmisbaar in het voor- en najaar. Schrijf je in en ontvang een paar comfortabele armwarmers (t.w.v. €20). Bestel ook het officiële en weerbestendige Oranje Peloton Windvest voor maar €10!

Fandag Team RNL

Voor de fans van Team RNL worden de hele dag door speciale activiteiten georganiseerd. Bezoek stands van sponsors, doe mee aan prijsvragen en ontmoet renners en staf.

Deelname aan de Oranje Peloton Tocht kost €27,50 en is incl.: – Startgelegenheid voor 65, 120 of 165 km
– Oranje Peloton armwarmers (t.w.v. €20)
– Stuurbordje met startnummer
– Loterij op startnummer (met kans op diverse prijzen)
– Duidelijk uitgepijlde routes
– Verzorgingsposten aan de start, onderweg en bij de finish
– Uitgebreide deelnemersinformatie
– Bewaakte fietsenstalling
– Technische assistentie
– Medische assistentie

Bekijk hier de algemene voorwaarden

roosenboom- OranjePeloton20160530-min

Meefietsen met medewerkers en/of relaties? Download hier de Business Peloton brochure of neem contact op voor de mogelijkheden: Martin@SportVibes.nl.

Bekijk hier de algemene voorwaarden

Woonachtig in het buitenland? Maak dan het inschrijfgeld (€27,50) handmatig over op bankrekeningnummer NL76ABNA0522901069 t.n.v. SportVibes United en stuur een mail met naam, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, noodnummer en maat armwarmers naar info@oranjepeloton.nl.

Bekijk hier de algemene voorwaarden

“Na twee edities is de Oranje Peloton Tocht al een klassieker op de toerkalender.
De ideale mix van inspanning en ontspanning.”

Terugblik 2016

WK kijken met KNWU en Centric

Op zondag 24 september wordt – tegelijkertijd met de derde Oranje Peloton Tocht – de WK-wegwedstrijd voor de mannen verreden in Bergen, Noorwegen. Steun onze landgenoten in hun strijd om de regenboogtrui en kijk na afloop van de tocht met ons mee op groot scherm!

Beter fietsen met tips van de bondscoach
De samenwerking tussen Oranje Peloton, KNWU en partner van het wegwielrennen Centric wordt gevierd met een uniek middagprogramma, een WK-prijsvraag en speciale (leden)acties. Zo krijgen deelnemers in aanloop naar de Tocht tips van de bondscoach en maakt iedereen kans op wielerkleding van het nationale team.

Studio Oranje Peloton in tuin Paleis Soestdijk
In Studio Oranje Peloton geven Johnny Hoogerland en de ploegleiders van Roompot – Nederlandse Loterij live commentaar op de wedstrijd en het koersverloop. Ook wordt contact gezocht met KNWU-bondscoach Thorwald Veneberg en huldigen we direct na de finish de winnaars van de WK-prijsvraag.

Programma
Om met zoveel mogelijk wielerfans en Oranjesupporters naar de ontknoping te kunnen kijken (en niet uren te hoeven wachten) zijn de starttijden* aangepast op het middagprogramma. Bij terugkomst is er muziek, catering en live verbinding met Noorwegen. Studio Oranje Peloton start om 15.00 uur.

08.00-10.00 uur Start 165km*
10.00-12.00 uur Start 120km*
11.00-12.00 uur Start 65km*
15.00 uur Studio Oranje Peloton met Johnny Hoogerland en ploegleiders #teamRNL
17.00 uur Finish + Huldiging WK-prijsvraag

*Er kan worden gestart tussen 08.00 en 12.00 uur. Geadviseerde starttijden zijn richtlijnen (met oog op middagprogramma) en naar eigen inzicht en op basis van eigen tempo te bepalen.

Gratis Oranje Peloton Windvest voor KNWU-leden
Deelname kost €27,50 en is incl. Oranje Peloton armwarmers (t.w.v. €20). Daarnaast krijgen KNWU-leden op vertoon van hun ledenpas het officiële en weerbestendige Oranje Peloton Windvest* (t.w.v. €34,95) cadeau. Ook goed verzekerd de weg op en profiteren van alle voordelen van het KNWU-lidmaatschap? Het basislidmaatschap is er al vanaf €11,50 per jaar. Klik hier voor info en mogelijkheden.

*Zolang de voorraad strekt.

logo-sykkelvm

OPWK

 

 

Tips van Thorwald

KNWU-bondscoach Thorwald Veneberg heeft speciaal voor de Oranje Peloton Tocht 8 handige fietstips op een rijtje gezet. Over eten, drinken, energieverbruik, kleding, weer en materiaal.

Tip 1: Eten
Zeker als je de lange afstand van 165 km rijdt: Eet en drink regelmatig tijdens de eerste 140 kilometer. Dan fiets je de laatste 25 kilometer ook nog met voldoende energie. Als je begint te eten als je trek krijgt ben je eigenlijk al te laat. Dat geldt natuurlijk ook voor de andere afstanden.

Tip 2: Drinken
Genoeg drinken is essentieel, ook op een koudere dag in september als je (voor je gevoel) geen dorst hebt. Door het zweten verlies je vocht en dat moet aangevuld worden. Neem altijd een dorstlesser mee als je langer dan een uur op de fiets zit.

Tip 3: Energieverbruik
Ga zuinig om met energie: Spaar deze! Er zijn voldoende andere coureurs aanwezig om op kop te rijden. Ook in je fietsgroep worden de prijzen pas aan het einde verdeeld. Begin niet te vroeg op kop, laat je pas in de laatste tientallen kilometers zien.

Tip 4: Denk in lagen
Eind september is het weer heel verraderlijk. Profs werken daarom met laagjes. Makkelijk uit en makkelijk weer aan te trekken. Kleed je bij de start zo aan dat je het net iets te koud hebt. Door het fietsen warm je op en ben je tijdens de tocht op goede basistemperatuur.

Tip 5: Regenjas, alleen bij regen
Houd er rekening mee dat het volgende week (net als bij ons in Bergen) ook kan regenen, dus een goede regenjas is fijn om mee te nemen. Echter, trek deze laag pas aan als het ook echt regent. Veel jassen laten geen tot weinig lucht door, waardoor je er enorm van gaat zweten. Als je je regenjas dan weer uittrekt, koel je (te) snel af.

Tip 6: Controleer de windrichting
Als je de wind in het begin mee hebt, smijt dan niet teveel met je krachten. Je moet immers ook nog terug. Probeer wind tegen zoveel mogelijk in een groep te fietsen. Dan heb je aan het einde ook nog voldoende kracht. Ook interessant is om te kijken of de wind gedurende de dag draait. Niets vervelender dan dat je hierdoor (negatief) verrast wordt. Ook kan je er je starttijd wellicht op aanpassen. Daar waar je er gebruik van kan maken: doen!

Tip 7: Controleer voor vertrek je (reserve)materiaal
Onderhoud je materiaal goed en zorg ervoor dat je tijdens je wedstrijd/training altijd wat reservemateriaal mee hebt, zodat je je fiets (indien nodig) weer kunt oplappen. Denk hierbij aan een binnenbandje, pompje, kettingpons, bandenlichters en tooltje met gereedschappen. Door je materiaal goed te onderhouden gaat het langer mee. Dit geldt ook voor je reservemateriaal.

Tip 8: Trainen in de laatste week
Luister goed naar je lichaam de komende dagen als je gaat trainen! Heb je een dag geen zin om te trainen, durf dan ook rust te nemen. Fietsen doe je voor je plezier en als je geen zin hebt, gaat goed trainen ook niet lukken.


OPT2
OPT3

Route 65km

Route 120km

Route 165km

Download hier de GPX bestanden voor de Oranje Peloton Tocht 2017

GPX bestand 65 km

GPX bestand 120 km

GPX bestand 165 km

Hoofdsponsor

Nederlandse-Loterij-logo

Partners

logo-roompot FGS_G_CMYK showimage Sportvibes-Logo
KNWULogo Logo_Centric logo